Yahoo is aangeklaagd door een groep Chinese activisten.

yahoo aangeklaagd

Het bedrijf zou zijn fonds dat ze zouden gebruiken om Chinese dissidenten te helpen, hebben verspild. De groep aanklagers bestaat uit zeven voormalig gevangengenomen Chinese dissidenten en de vrouw van een achtste dissident die vastzit. Yahoo deelde in 2007 informatie over gebruikers met de Chinese overheid.

Hierdoor werden twee activisten in het land gearresteerd, die beide een gevangenisstraf van tien jaar kregen. Yahoo werd aangeklaagd door de families van de activisten. Bij een schikking betaalde het bedrijf aan iedere familie 3,2 miljoen dollar. Daarnaast werd er een fonds van 17 miljoen dollar opgericht, om activisten in China te ondersteunen.

 

Volgens de aanklagers is dit geld hier niet goed voor ingezet. Harry Wu, beheerder van het fonds, zou het geld vooral hebben gestoken in de aanschaf van vastgoed. Zo kocht hij in Washington een huis ter waarde van 2,5 miljoen dollar.

Van de 17 miljoen dollar uit het fonds zou maar 700.000 dollar zijn geïnvesteerde in de ondersteuning van Chinese dissidenten. Yahoo wilde niet op de Rechtszaak reageren

Categorie: 

Suggestie

De Arctic Ocean, ook wel bekend als Beibingyang, is een oude traditionele win...