De eenzaamste school in China: 2 leraren en een eenzame student

Een basisschool in Sanmenli Village in Gongzhuling City in de Chinese provincie Jilin in het noordoosten van China is in de kijker gezet - twee leraren geven slechts les aan een 12-jarige student.

 

Chen Hongyan werkt als klassenleraar terwijl Liu Haitao gymleraar is. De situatie is enkele jaren geleden begonnen, meldde Xinhua.

 

Wanneer de enige student, Wang Hao, de tekst in de klas leest wanneer het nieuwe semester begint, zal Chen van tijd tot tijd steenkool in de oven voeren omdat het klaslokaal niet is uitgerust met een verwarmingssysteem.

 

Ondertussen gaat Liu naar de stad om nieuwe leerboeken en leermiddelen voor Wang te krijgen.

 

Hoewel er maar één student op school is, mist Wang nooit een enkele les Chinees, wiskunde, Engels of individuele studie in de vroege ochtend.

 

Wang heeft zeven klassen per dag. Chen heeft 14 wekkers ingesteld als de schoolklokken van Wang.

 

"Ik behandel mijn enige student ook serieus, anders kan mijn geweten niet rechtvaardigen wat ik doe," zei Chen die al achttien jaar op de school zit, "ik kan zeker geen enkele student opgeven."

 

Chen moedigt Wang ook aan om met andere kinderen in het dorp te spelen, uit angst dat hij zich eenzaam zal voelen.

 

Wang's vader checkt vaak zijn zoon in wanneer hij de school passeert op weg naar zijn schapen en hij waardeert de volharding van de twee leraren.

 

Dorpssecretaris Wang Lixin zei dat de school ooit tientallen leraren en meer dan 200 studenten had. Maar leraren gingen met pensioen en studenten werden na 2010 naar scholen in nabijgelegen steden overgebracht. In het dorp wonen 400 huishoudens met meer dan 1.000 dorpsbewoners.

 

Categorie: 

Suggestie

De Chinese overheid gaat 47 biljoen yuan ( 7.7 biljoen U.S. dollars) invester...