Atom Zhou: ingezonden brief vader

Den Haag, 20 februari 2014

Geachte (internet) lezers, Mijn naam is Yuzhao Zhou. Onlangs heb ik kennis genomen van enkele artikelen op het internet over mijn zoon Atom Zhou. De inhoud van deze artikelen wijkt zodanig af van de waarheid dat ik mij als vader verplicht voel om te reageren.

Ikzelf ben een immigrant uit China en in de 1979 naar Europa gekomen. Ik heb mijn hele leven in de keuken gewerkt opdat mijn kinderen kunnen studeren en voor een betere leven kunnen kiezen. Atom Zhou is mijn tweede zoon. Op het internet heb ik gelezen dat Atom Zhou zich uitgeeft als een succesvolle ondernemer en onder andere als de oprichter en bedenker van de telecomketen GSM-Shop. Dat is niet waar en slechts een van de leugens die hij verspreidt. De werkelijke bedenker en oprichter van GSMS-Shop is niet Atom Zhou, maar zijn jongere broertje Weizi Zhou. Weizi heeft het plan in 1998 bedacht uitgewerkt. Hij is het bedrijf begonnen als een webshop die telefoons en abonnementen op het internet verkocht. Hij bouwde de website zelf en bracht de pakketten op zijn fiets naar het postkantoor. Later heeft hij zijn broer Atom Zhou bij betrokken. Ook al werkten ze samen, mijn zoon Weizi Zhou bleef alle werk doen en Atom Zhou deed bijna niets. Ik en mijn vrouw weten dat heel goed omdat wij vanaf het begin betrokken waren bij het bedrijf. Wij hebben de noodzakelijke financiële middelen verstrekt om het bedrijf op starten. Om in de telecombranche zaken te doen had men immers een substantiële investering nodig, mijn zonen hadden destijds als studenten het geld niet. Wij hebben ons spaargeld die wij hebben verdiend met ons afhaalrestaurant geïnvesteerd in het bedrijf van mijn zonen. In ruil hiervoor zouden wij aandelen krijgen en stille vennoten worden. Op deze manier is het bedrijf GSM-Shop gestart.

Toen GSM-Shop snel successen begon te boeken en expandeerde, hebben ik en mijn vrouw ons restaurant verkocht om ons volledig in te zetten voor GSM-Shop. Wij offerden ons carriëre op voor die van mijn zonen. Omdat wij oud al waren en de Nederlandse taal niet goed spraken, traden wij niet op de voorgrond maar werkten we op het hoofdkantoor achter de winkel. Wij zorgden voor de administratie van de dure telefoons en hielden toezicht op het personeel.

Echter succes heeft ook een keerzijde. Mijn zoon Atom Zhou werd verblind door geld, kon niet met beide benen op de grond staan. Hij snakte naar meer macht en geld. Uit jaloezie heeft hij in 2007 door list, bedrog, samenspanning en grof geweld aandelen en andere bezittingen van zijn broer Weizi Zhou bestolen. Toen Weizi Zhou zich volgens het Nederlandse rechtssysteem verweerde, schuwde Atom Zhou niet om de Chinese maffia naar zijn huis te sturen om hem te bedreigen. Er is veel onrecht gedaan aan mijn zoon Weizi Zhou. Ook ik, mijn vrouw en mij dochter bleven niet gespaard. Niet lang nadat mijn zoon Weizi Zhou was bestolen, overkwam ons hetzelfde lot. Wij werden op een zekere dag uit het bedrijf gezet. Zonder reden en zonder mededeling stonden onze spullen in verhuisdozen ingepakt en werden wij de toegang tot ons werk ontzegd. Wij werden zonder pardon op straat gezet.

Daar bleef het niet bij. Om zijn grote droom een grote vastgoedmagnaat te worden te verwezenlijken, ging hij zelfs zover dat hij de handtekening van mijn oudste dochter vervalste. Hij kreeg hierdoor de aandelen in handen van een bedrijf van mijn dochter dat in Nederland vastgoed bezit. Hij wilde het vastgoed gebruiken als onderpand voor zijn vastgoedprojecten. Ook werd het familiebedrijf GSM-Shop opgeofferd om zijn vastgoedprojecten te financieren. Zonder pardon werd het familiebedrijf dat in werkelijkheid niet van hem is verkocht en werden de opbrengsten in zijn zakken gestoken.

Ook buiten de familie heeft hij niet bepaald schone handen. Zo had hij in zijn jonge jaren zijn appartement aan de Wagenstraat aan 30 illegalen verhuurd, die ieder 50 euro per maand betaalde. Hierop heeft de Burgemeester zijn appartement verzegeld. Daarnaast is hij diverse malen gearresteerd voor mishandeling. De laatste keer was omdat hij met een schroevendraaier van 30 cm in de rug stak van iemand.

Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt. Ik kan het niet meer aanzien dat hij zo door gaat en dat hij naast zijn directe familie nog meer andere slachtoffers maakt. Ik voel mij als vader zijnde verplicht iedereen laten weten hoe kwaadaardig, gewetenloos en harteloos mijn zoon is.

Zoals jullie weten heeft hij zich kandidaat gesteld voor het CDA bij de gemeentelijke verkiezingen. Afgezien dat hij helemaal niet gelovig is, is hij volledig ongeschikt om bestuurder te worden. Hij kan met zijn lts- en mts-opleiding niet eens zelfstandig een brief schrijven, maar bovenal hij is een slecht mens en niet geschikt om belangen van andere burgers te behartigen. Nogmaals, ik kan als vader niet langer zwijgen. Voor de leed die mij is overkomen, moet ik als vader verantwoordelijkheid wel aanvaarden. Ik heb hem tenslotte op de wereld gezet. Maar ik kan niet aanzien dat Atom Zhou andere mensen pijn doet en steeds meer slachtoffers maakt om over de rug van anderen zichzelf te verrijken. Als hij als bestuurder gekozen wordt, zal de schade alleen maar nog groter worden. Iedereen moet dit weten zodat iedereen weet dat mijn zoon niet deugt en wat zijn ware gezicht is. Iedereen moet weten op wie hij stemt in de komende verkiezingen.

Alles wat ik zeg is waar en kan geverifieerd en bewezen worden.

Yuzhao Zhou