McDonald's brengt Szechuan-saus terug in de VS dankzij de fans van Rick en Morty

Nou, Rick en Morty fans in de VS, je gebeden, petities en rellen zijn beantwoord. McDonald's kondigde vorige week aan dat ze hun beruchte Szechuan-saus terugbrengen.

p

McDonald's creëerde oorspronkelijk de specerij in 1998 als aansluiting bij de Disney-film Mulan en werd in april 2017 genoemd door de cartoonenseries Rick en Morty. Fans van de show startten toen een petitie voor de gigantische restaurantketen om het terug te halen, McDonald's deed datzelfde jaar in oktober een beperkte run op geselecteerde locaties in de VS.

De saus was bijna onmiddellijk uitverkocht, fans van wie er sommigen om vier uur s'nachts stonden, protesteerden en kwamen zelfs in opstand. De politie bij sommige locaties ingrijpen.

McDonald's hoopt een herhaling van het incident te voorkomen door 20 miljoen pakketten van de Szechuan-saus in elke outlet in de VS op 26 februari te krijgen. Maar deze hype betekent niet noodzakelijk dat de dip goed is: voedselwebsite Eater heeft onlangs een pak proefgehaald en noemt het "verschrikkelijk zoet"  en "zonder pittigheid".

Categorie: 

Suggestie

Rijke Chinezen blijven de nr. 1 kopers van luxeproducten wereldwijd. Ondanks...