Bedelaar Xidan oma krijgt een operatie

Beggar Granny Xidan

Vandaag (14 april) is een video over een vrouw die een bedelaar op Xidan metrostation beledigd snel over social media verspreid.  De oma die werd beledigd is Niu Yonghui, die door mensen al jaren bekend is.  Niu Yonghui word ook wel “Xidan oma” genoemd, de oma leeft al jaren op het verzamelen van afval.

Niu Yonghui kwam op haar twintigste naar Peking om te werken als een wijkverpleegkundige. Later werd Niu uit huis gehaald omdat ze der huur niet meer kon betalen. Ze liet haar 3 kinderen in Beijing met het huis en is sindsdien het contact met der kinderen verloren. Niu begon met flessen te verzamelen en ze te verkopen voor geld maar maakte hier te weinig geld mee.

Niu Yonghui werd later gediagnosticeerd endeldarmkanker en intestinale obstructie. Een vereniging werd geraakt door de volharding van de 85-jarige oma. Veel organisaties begonnen met crowdfunding om Niu te helpen voor een operatie. In oktober werd Niu Yonghui verrast met een donatie van 100.000 yuan. Waardoor de operatie betaald kon worden.

Categorie: 

Suggestie

De Arctic Ocean, ook wel bekend als Beibingyang, is een oude traditionele win...