Enorme Sharebike begraafplaatsen een open geheim in de buitenwijken van Peking

In tegenstelling tot het succes vorig jaar dat tientallen navolgers voortbracht, zijn gedeelde fietsen het doelwit geweest van een hard optreden tegen de stad, waarbij ambtenaren bijna alle maatregelen nemen om de vloedgolf aan sharebikes die de straten van Beijing hebben ingenomen, te verminderen.

 
De vergadering van de commissie voor stadsvervoer vorige week trok een hernieuwde gelofte door afdelingshoofd Zhou Zhengyu om door te gaan met het verminderen van deelfietsen in Beijing, nadat de stad in de vier maanden voorafgaand aan januari zo'n 150.000 sharebikes had weggedaan.
 
Maar de stad heeft nog steeds 200.000 te veel van zijn ideale limiet van 2 miljoen, dus zullen er nog meer sharebikes verplaatst moeten worde. Geen gemakkelijke taak gezien het feit dat de fietsbedrijven zelf niet bereid zijn om het te doen.
 
En in tegenstelling tot eerdere situaties waarbij sharebikes zonder pardon werden gedumpt in velden ver weg van nieuwsgierige blikken, laadt Beijing nu de ongewenste sharebikes in "open kerkhoven" langs wegen en drukke snelwegen staan.

 

Categorie: 

Suggestie

Na jaren van afwezigheid, zal Contra terugkeren, maar de huidige berichten ze...