Wang Jianlin koopt Atletico Madrid

De Chinese miljardair Wang Jialin is akkoord gegaan met een aandeel van 20% in de La Liga champions Atletico Madrid. Hier mee heeft hij bevestigd een deel van Atletico Madrid gekocht te hebben.  

 

Wang Jialin, directeur van Dalian Wanda Group conglomerate met een waarde van 13.2 biljoen US dollar.  Staat op de 4de plaats van China’s rijkste personen. De investering is zo’n 40 miljoen euro (US $ 46.340.00) waard.

 

Atletico Madrid zou de laatste grote investering zijn in de  La Liga champions. La Liga hoopt hiermee aandacht te trekken bij Malaga en Valencia.  Malaga is gekocht door een lid van de koninklijke familie van Qatar in 2010. Peter Lim miljardair van Singapore heeft besloten om Valencia te kopen.       

 

Real Madrid en Barcelona, 's werelds rijkste clubs, hebben deals met investeerders uit Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten waar veel geld mee te verdienen valt.

 

Door Atletico’s succes op het veld heeft de club zich partners aan getrokken zoals chinees telecommunicatiebedrijf Huawei en een sponsorovereenkomst met de Azerbeidjaanse Bureau voor toerisme. 

 

Net als veel andere Spaanse clubs, hebben ze niet altijd de financiën op orde waardoor zij schulden van ruim 500 miljoen euro hebben. Maar voor in de toekomst heeft de club ambitieuze plannen en zijn ze van plan om te verhuizen naar een nieuw stadion arena La Peineta met een capaciteit van 70000 plaatsen.

Categorie: 

Suggestie

Alibaba heeft een nieuw onderdeel aan het bedrijf toegevoegd. Dit onderdeel v...