Shoppen in luxe winkels toegenomen

Rijke chinezen, welvaart, economie

Rijke Chinezen blijven de nr. 1 kopers van luxeproducten wereldwijd. Ondanks de turbulente economie van China is uit onderzoek gebleken dat de Chinezen de hele wereld afgaan op zoek naar de meest luxe producten volgens een nieuwe studie door Bain consultancy.

Uit dit vrijgegeven studie van donderdag door de Altgamma vereniging van Italiaanse luxe producenten is de prognose gemaakt dat de wereldwijde verkoop van persoonlijke luxegoederen dit jaar met 13% gaan stijgen(253 miljard euro). Dit is goed nieuws na de stagnatie van de afgelopen jaren, we zagen in die jaren maar een stijging van maar 3%.

Maar liefst één derde van de uitgaven voor high-end kleding, sieraden, handtassen en schoenen door de Chinezen. De uitgaven van de Chinezen is in de afgelopen jaren flink gegroeid, terwijl we bij de rest van de High-end shoppers in de wereld zien dat er maar een kleine groei heeft ontwikkelt.

Uit het onderzoek is gebleken dat de duik in de Chinese aandelenmarkt van dit jaar de Verenigde Staten meer pijn heeft gedaan dan China. In de Verenigde Staten liggen bij consumenten de financiële crisis van 2008 nog steeds vers in de gedacht, in tegenstelling tot China die het vertrouwen van de consument langzamerhand heeft weten terug te winnen. Slechts 20% van de Chinese uitgaven gebeurt thuis (in China) en de overige 80% gaan vaak winkelen in het buitenland waar de prijzen gewoonweg lager liggen.

Alhoewel Parijs, Londen en New York populaire bestemmingen zijn geweest, is het moeilijk om te voorspellen waar de volgende bestemming ligt van de Chinezen shoppers zei Claudia D’Arpizio, een senior partner bij Bain&Company het bedrijf wat het onderzoek uitvoerde. In tegenstelling tot Europese en Amerikaanse shoppers, die de neiging hebben vaker terug te gaan naar hun favoriete bestemmingen, maar de Chinezen daarin tegen hanteren meer een ‘’zero country loyalty’’ zei D’arpizio tegen de pres.

Zij (de chinezen) houden op internet de beste prijzen in de gaten en veranderen hun reisplannen om naar de beste winkel bestemmingen te gaan, dit is met name het geval geworden door de daling van de Chinese valuta na deze zomer waardoor het iets duurder voor de chinezen is om geld te besteden in eigenland.   

Voor nu is het de zwakke euro die ze naar Europa toe brengen en de sterke de dollar die ze uit de Verenigde Staten houden. Bestemmingen in de buurt van Tokyo zijn ook populaire bestemmingen geworden en zo is Moskou ook populair geworden dit jaar door de valutadaling van maar liefst 23% van tegenover de euro dit jaar. Zo heeft Australië heel veel te danken aan de grote golf van shoppers uit China, die dankzij de chinezen op de wereldwijde luxe winkel bestemmingen staat.

Een gevolg van deze trend is dat de luxe goederen winkels hun prijzen zoveel mogelijk proberen te verhogen om van de nieuwe stroom van consumenten te kunnen profiteren. Zo zien we ook hetzelfde gebeuren in Europa alleen gebeurt het hier met een ander reden, namelijk om het prijsverschil tussen Europa en China te verkleinen wat is ontstaan door de schommelige valuta.

Amerikanen (de tweede grootste klasse van globale shopper) keren ook weer terug naar Europa om te kunnen profiteren van de sterke USD. Zo wordt er voorspeld het aantal belastingvrije aankopen dit jaar nog zouden toenemen met 67%. Voor de Russische markt bereidt zich ook voor op een daling van belastingvrije aankopen van maar liefst 37%.

 

Categorie: 

Suggestie

Dailan Wanda Group, eigendom van China's rijskte man Wang Jianlin, zei vandaa...