Onderwaterhockey

Op de bodem van het zwembad, met een groep mensen,met een eenvoudige duikuitrusting en hockysticks hockeyen.

Het oppervlakte bestaat niet meer, alleen wanneer ze deze nodig hebben om een ​​adem te halen. Omdat je genoodzaakt bent om je adem voor een langere tijd in te moeten houden onderwater, vereist deze extreme sport een sterke fysieke en psychologische ondersteuning.

Het is niet alleen hockey - het is een extreme sport. In China, treed een groeiend aantal mensen zich toe aan deze sport.

In de zomer van 2013, in de stad Handan in het noorden van China’s in de provincie Hebei heeft Meng Tao een onderwater hockey club opgericht, De club heeft nu al meer dan 600 leden. Meng Tao zijn eerste ontmoeting met onderwater hockey kwam bij het duiken. Na het horen van het nieuws over de eerste China Cup Onderwater Kampioenschap Hockey wedstrijd in Peking op 9 mei 2015, zei Meng dat hij er aan denkt om met een team deel te nemen aan deze cup.

Het Idee van Meng werd ondersteund door onderwater hockey liefhebbers, en de eerste onderwater hockey team in de provincie Hebei werd binnen enkele dagen vastgesteld.

Uit het team van 24 leden komen uit verschillende beroepen, waaronder leraar, politieagent, kapper etc. Wat brengt hen samen is hun enthousiasme voor het duiken.

In het zwembad in Handan stad, waar de spelers trainen, zal een groep van mensen met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar in het water springen en snel naar de bodem van het zwembad duiken. Elke persoon heeft een stok, met grote inspanning jaag je op een bal op de bodem van het zwembad. Van tijd tot tijd zwemmen de deelnemers naar de oppervlakte om een ​​lange adem te halen en duiken hierna weer naar beneden om de strijd voort te zetten.

Onderwater hockey vereist kleinere sticks en een zwaardere bal, het spel is een nieuw ontwikkelde sport, het vinden van de juiste apparatuur is daarom dan ook een groot probleem. Het spel is populair in een aantal andere landen, Meng vraagt ​​hierom dan ook aan vrienden in het buitenland om de apparatuur te kopen voor het team.

Meng zegt dat ondanks het team wordt vastgesteld voor slechts drie maanden, de spelers willen deelnemen aan het kampioenschap om te leren van andere teams en genieten van de kameraadschap onder hun collega’s onderwater-hockey spelers.

Suggestie

Terwijl er honderden miljoenen Chinezen naar huis gingen in het Jaar van het...