Meer insecten op het menu

insect eten

Een Chinese ondernemer promoot het eten van eetbare insecten op online boerenmarkten in een campagne om de eetgewoonten in het land te verbeteren. Matilda Ho sprak tijdens de conferentie Ted (Technology, Entertainment and Design) over de noodzaak om het bericht over gezond eten te verspreiden. Mathilda Ho ondersteunt een reeks start-ups, waaronder een die eiwitten van zijderwormen biedt.

China heeft een groeiend probleem met obesitas en diabetes. "China heeft 20% van de wereldbevolking, maar slechts 7% van het land is bewerkbaar," aldus mevrouw Ho aan de BBC. "Een op de vier diabetici is nu Chinees en een op de vijf zwaarlijvige mensen."

Matilda Ho suggereert dat zijwormen kunnen dienen als een bron van eiwitten voor de mens Mevrouw Ho begon het probleem aan te pakken met een online boerenmarkt die nu 240 soorten nieuwe producten van 57 boeren levert. De online boerenmarkt heeft inmiddels al 40.000 abonnees en is pas 18 maanden geleden gelanceerd.

"Ik wilde technologie gebruiken om de kloof tussen kwekers en consumenten te verkorten," vertelde mevrouw Ho aan de BBC. "Het is een recht om te weten waar je eten vandaan kom." Het eten wordt geleverd aan klanten via elektrische voertuigen en in biologisch afbreekbare dozen om de koolstofvoetafdruk laag te houden.

China heeft een snel stijgende middenklasse en een cultuur waar het beleefd is om eten voor gasten in restaurants te bestellen. Mevrouw Ho realiseerde zich dat een online opstart niet genoeg was en nu een accelerator heeft gelanceerd om een ​​scala aan voedsel technische bedrijven te promoten.

Het omvat een start-up die zijdewormen gebruikt als een duurzame bron van eiwitten. "In China zijn zijwormen bijproducten van de textielindustrie, zodat ze betaalbaar en toegankelijk zijn", legde mevrouw Ho uit. ‘Ze klinken ook niet als een insect, zodat het lekkerder klinkt dan een andere insect.’ Als kind at ze zijdewormen op school.

Er is een geschiedenis van insecten in China, maar zijderupsen zijn het enige insect dat momenteel in China legaal is om als ingrediënt in voedsel te gebruiken. Er is ook een push om krekels te legaliseren, maar het zal waarschijnlijk drie tot vijf jaar duren om wet te worden.

Categorie: 

Suggestie

De Arctic Ocean, ook wel bekend als Beibingyang, is een oude traditionele win...