Het Chinese leger ontwerpt aerobics speciaal voor militairen

Aerbics, Chinese leger

Soldaten door heel China zullen binnenkort snel genieten van aerobics die speciaal voor hen zijn ontworpen. De algemene politieke afdeling van de Chinese People’s Liberation Army (PLA) kwam met de een aerobics programma melde de PLA Daily vrijdag met de bedoeling dat aerobics onder het hele leger en gewapende politiemacht populairder wordt.

De 5-minuten lange aerobicsroutine combineert vechtbewegingen, pop dans en Tai Chi. De bewegingen zijn mannelijk maar heel soepel en de achtergrond muziek die men erbij zou moeten gebruiken is snel en ritmisch. De geografie is ontworpen door de kunstacademie van PLA. De soldaat aerobics moet bijdragen aan de opbouw van de militaire cultuur met Chinese karakteristieken, het verbeteren van de vecht capaciteit en moet de algemene ontwikkeling van de soldaten gemakkelijker maken. De aerobics werden onderwezen in aan een dozijn troepen in Beijing vorig jaar. Soldaten zeiden dat het een geschikte recreatieve activiteit en fitness oefening is voor het leger en omdat het gemakkelijk te leren is kan het beoefent worden na of tijdens de trainingen.

Deskundigen zeggen dat aerobics een duidelijk effect heeft op de lichamelijke bouw en als soldaten dit op langere termijn blijven aanhouden zou het de soldaten zowel fysiek en mentaal helpen. ‘’Militaire fysieke training is een simpele manier voor het verbeteren van de fysieke en mentale kwaliteit van soldaten.’’ zei een vertegenwoordiger van PLA.

Categorie: 

Suggestie

Prince William de Duke van Cambridge gaat binnenkort op bezoek in Beijing, Sh...