Engelse taalvaardigheid gedaald in China

China, Chinese studenten, onderzoek, Engelse taalvaardigheid

De Engelse taalvaardigheid van de Chinese mensen is sinds vorig jaar sterk gedaald blijkt uit een wereldwijde enquête.

Uit een rapport wat werd vrijgegeven door de EF (Education First), een internationaal onderwijs bedrijf, zei dat China als 47e is geëindigd onder 70 landen. In Azië eindigde China op de 11e plaats van de 16 landen die meededen aan de enquête.   

EF voerde de enquêtes uit per regio en stad. Shanghai en Beijing hadden de hoogste scores van alle regio’s en steden die meededen gevolgd door Taiwan, Hong Kong, Tianjin en de provincies Fujian, Jiangsu en Jilin.

Christopher McCormick, een hogere ondervoorzitter voor de academische zaken van EF, zei dat in elk land de vrouwen meer bedreven waren in het Engels dan de mannen waren. Een totaal van 910.000 volwassenen hadden deelgenomen aan de enquête.

Ook bleek uit de enquête dat in China de Engelse taalvaardigheid van de universitaire studenten zwakker is dan die van jongere studenten en werkende professionals. McCormick zei dat dit onder  meer te maken heeft met buitenlandse bedrijven die een kantoor openen in China en ook het groeiende aantal Chinese bedrijven dat wereldwijd zaken doet.

‘’Meer jonge professionals gebruiken de Engelse taal meer dan ooit tevoren en deze verandering zorgt voor een hoger niveau (van bekwaamheid).’’ Zei hij in Beijing waar het EF het verslag had vrijgegeven.

‘’U kunt kijken naar de hedendaagse Chinese maatschappij en daar uit kunt u begrijpen waarom er vooral in het bedrijfsleven een stijging is te zien in de Engelse taalvaardigheid en er zijn meer mogelijkheden en een grotere druk om Engels te gebruiken op de werkplek.’’ Zei hij.

Cai Jigang, een Engels professor aan de Shanghai Fudan universiteit, is bezorgd over de daling van het niveau Engels onder de studenten.

‘’De huidige eis voor universiteitsstudenten Engels taalvaardigheden is zo los dat studenten niet het doel nog de motivatie hebben om de taal te bestuderen of gebruiken.’’ Zei Cai, tevens directeur van het raadgevend comité van Shanghai voor het college Engels.

Vele Chinese universiteiten verplichten slechts vier algemene Engelse lessen aan de studenten die geen Engelstalige opleiding volgen en vraagt cursisten alleen om de CET-4 (College English Test Band 4) te houden en deze test bestaat uit een vocabulaire van slechts 4.500 Engelse woorden.

‘’Veel studenten voldoen al aan de niveau eisen van  de test.’’ zei Cai. ‘’Onder dergelijke omstandigheden hebben ze geen motivatie om hun Engels naar een hoger niveau te tillen.’’

‘’Zodra studenten in staat zijn van het lezen van vakliteratuur, het maken van literatuur besprekingen, schrijven van essays en presentaties van hun gebruik van de Engelse taal, alleen dan kunnen wij een stijging verwachten van hun Engels vermogen.’’ Zei hij.

McCormick legde uit dat de reden dat de EPI index van China onder sommige Latijns-Amerikaanse landen zit dit jaar is doordat sommige landen zoals Chili sterk de nadruk hebben gelegd voor het bijbrengen van de Engels taalvaardigheid in hun land.

China was in 2014 als 37e gerankt en maar liefst 29e in 2011. Zweden staat bovenaan in de EPI van 2015, gevolgd door Nederland en Denemarken.

 

Categorie: 

Suggestie

China zal aanstaande zaterdag zeven vrijhandelszones lanceren, waaronder voor...