Chinese reiziger-werknemers visum aangepast

visum chinezen

De afgelopen jaren hebben Australië en andere landen een nieuw visum geopend voor Chinese burgers. De werk en vakantie visum 462. Reiziger-werknemers kunnen genieten van een jaar vakantie, terwijl ze een part of full time hebben. Onlangs deze nieuwe regeling heeft de ambassade van China in Australië toch een klacht gekregen van een Chinese reiziger-werknemers over een arbeidsconflict tijdens hun verblijf in Australië.

 

In 2015 opende Australië de nieuwe visa aan Chinese burgers. Mensen die het werk en vakantie visum 462 houden kunnen reizen in Australië en tijdens het verblijf 12 maanden legaal werken. Ze kunnen echter niet meer dan 6 maanden voor dezelfde werkgever werken.

 

De regering van Australië vereiste dat aanvragers jonger dan 31 jaar oud moeten zijn, Engels testscores gepasseerd zijn met ten minste een bachelor's degree of twee jaar studie op de universiteit. Slechts 5.000 mensen hebben elk jaar de kans om een visum te krijgen.

 

Een vrouw genaamd Peng is een van de eerste 5.000 mensen die naar Australië reist en daar gaat werken. Peng zag de werving advertentie van een sushi-restaurant in de buurt van de Gold Coast. Peng werkte daar drie maanden. Soms moest ze 10 uur per dag werken. Peng moest der eigen maaltijden betalen en kreeg maar 10 Australische dollars per uur, wat lager is dan het vereiste minimum uurloon van 17,70.

Vorig jaar oktober kreeg Peng te horen dat het restaurant haar niet langer wilde en duwde haar de slaapzaal uit. Twee maanden later heeft ze zich aangemeld bij Fair Work Australia en heeft haar hier geholpen aan een andere eerlijke baan. Fair Work Australia biedt gratis hulp aan Chinese arbeiders en helpt ze herinneren aan de rechten van hun licentie

Peng heeft einde van het jaar  2.259 ontvangen.

Categorie: 

Suggestie

De Arctic Ocean, ook wel bekend als Beibingyang, is een oude traditionele win...