13 redenen om jaloers te zijn op China

Ik heb gehoord van verhalen dat veel Chinezen een beetje jaloers zijn op buitenlandse landen zoals Europa of Amerika met hun nette straten, goed geregeld verkeer en gedrag. Maar tegelijkertijd zijn er ook heel veel buitenlandse die juist jaloers zijn op de Chinezen.

Ik heb bijvoorbeeld een Engelse vriend en die houdt van de Chinese cuisine en denkt ook echt dat het de beste in wereld is. Als we soms dan ook gaan lunchen kan hij de meeste gerechten van een menukaart ook echt schrijven en bestellen.
Ook zijn er vrienden die van China houden omdat alles zo goedkoop is en kopen vrijwel altijd ook online via Chinese sites om zowel namaak kleren te kopen maar ook voor dingen in huis, je kan het maar zo gek nog niet bedenken en China heeft het.

Een andere vriend heeft me vertelt hij houd van China omdat je op korte termijn een dokter kan bezoeken ook al heb je geen afspraak of iets dergelijke. En zo zijn er nog veel meer, er zijn talloze redenen waarom mensen jaloers zijn op China.

 

Hier zijn er al minstens 13 waarom mensen jaloers zijn op China:

 

1.Je kan in de nacht gewoon rustig over straat lopen over het algemeen omdat bijna niemand wapens daar draagt omdat de politie daar goed ze best voor doet. Je kan dus echt bijna zeker wel veilig op straat lopen.

2.De politie is heel streng tegenover drugs en het word ook helemaal niet getolereerd.
Er worden dan ook geregeld drugsinvallen gedaan, een vriend van mij vertelde dat hij hoorde dat mensen gepakt waren met drugs en gelijk afgeschoten waren ongeacht je status. Ookal is dat niet helemaal waar, word het dus wel echt aangepakt want anders zullen er niet zulke verhalen rond gaan.

3.Dingen laten bezorgen in Europa is meestal heel duur en daarom halen vele mensen het zelf op, in China is het heel goedkoop dus laat iedereen het bezorgen en is het leven dus een stuk makkelijker.

4.Over het algemeen zijn er alleen maar lage prijzen in China. Een vriend wou daar gaan wonen voor een jaar maar omdat het zo goedkoop was daar, is hij gelijk maar wat langer gebleven.

5.Heb je ooit iemand gehoord over China daar zou ik nou echt nooit heengaan? Nee dat dacht ik al. Als er niet echt iets ernstigs is gebeurd zijn vrijwel alle mensen tevreden.  Heel veel blijven er dan ook echt wonen.

6.In China zijn winkels tot veel later open dus maakt het shoppen ook een stuk gemakkelijker.

7.Ik heb deze rede al eerder gezegd maar het is het zeker waard om het nog een keer te zeggen, pistolen zijn daar illegaal en dat maakt het zoveel meer veiliger.

8.China heeft stoplichten dat de secondes aftellen van wanneer die op rood springt, het is dan niet het enige land met dat maar wel een van de weinige.

9.China heeft zoveel land om te ontdekken, chinezen kunnen zelfs makkelijk in eigen land op vakantie gaan.

10.China heeft ook super snelle treinen. Als toeristen ze voorbij zien komen, valt hun mond soms wel open van verbazing en vragen zich natuurlijk af wanneer hun land daarmee begint

11.China is ook een zeer veilige maar ook schone stad, China heeft genoeg handhavers of iets dergelijke rond lopen om alles goed op orde te houden.
je kan dan ook gewoon in de avond in je eentje ronddwalen zonder dat je echt gevaar loopt.

12.Het ziekenhuis werkt heel efficiënt en is ook heel zorgzaam als het gaat om patiënten, als je al een tempratuur heb van hoger dan 37 graden, word je gelijk geïsoleerd van de rest en gehaast naar het ziekenhuis. Dat zou zeker niet kunnen in de meeste landen.

13.In het land China zit ook heel leven en is er altijd wat te doen, als je kijkt naar Engeland hun eten is niet zo speciaal en hun vermaak is rellen als hun voetbalclub heeft verloren. 

Add new comment

Suggestie

Een man die in augustus 2013 in coma viel omdat hij een aantal nachten doorge...