Van bankovervaller naar multimiljonaire en van multimiljonaire naar de cel…

Bankovervaller, multimiljonair, 16 jaar

 Van bankovervaller naar multimiljonaire, je ziet het vaak in films maar dit was echt gebeurt in China.  De  bankovervaller is na 16 jaar opgepakt.

De bankovervaller, bekend bij de politie met zijn achternaam Shi, was hoofd van een groep criminelen die in December 1999 2.08 miljoen yuan (nu 33.000USD) van een bak keten in de centrale provincie van Henan.

Shi nam zijn gedeelte van de buit en is daar mee een heuse imperium begonnen dat honderden miljoenen yuans naar binnen haalden doormiddel van amusement parken en handel.

De groep overvallers die uit 5 man bestonden hadden tijdens de overval acht schoten afgevuurd en zij hebben daarmee een beveiliger en een geldteller van de bank ernstig verwond, dit was ook een van de redenen dat de overval een nationale sensatie werd.

De politie had heel veel moeite om de zaak optelossen. Het enige wat de politie naar buiten wou brengen is dat de zaak 10 maanden geleden weer was opgepakt en dat dankzij de techniek van nu het een stuk makkelijker werd.

Drie van de vijf mannen zijn opgepakt door meer dan tachtig politieagenten vorige week, volgens media bronnen werden Shi en een andere man drie dagen later opgepakt.

Categorie: 

Suggestie

Voor sommige dieren geldt hetzelfde als bij mensen, bij hun zullen de moederl...