Huis kopen? Betaal met 283 limited edition Nike Air Jordans.

De man, Mick, verpand 283 paren van zijn limited edition Nike Air Jordan sneakers in ruil voor een lening van $160.000, die hij van plan is te gebruiken bij de aanbetaling van een appartement voor hem en zijn vrouw.

Wang Xiaoyu, de vice-president van marketing bij Beijing World of Pion Co vertelde aan CNN dat een zeer klein aantal van de sneakers zijn gedragen, maar de meeste sneakers waren in een nieuwe staat, en zelfs verpakt in de originele verpakking.

Het is de eerste keer dat het bedrijf sportschoenen heeft geaccepteerd als onderpand voor een lening. Het bedrijf moesten een expert vinden om de schoenen te laten taxeren. De Taxateur schatte de schoenen op een waarde van 2 miljoen yuan dat gelijk is aan $320.390, maar Mick wilde alleen een lening voor 1.000.000 yuan.

Mick vertelde aan de lokale media dat hij begon met het verzamelen van sneakers toen hij 14 jaar oud was. Hij was een fervent basketbal fan, hij was vooral gecharmeerd door het kijken naar Michael Jordan wedstrijden.

Een van de meest duurste paren in zijn collectie, met een waarde van 110.000 yuan ($ 17.600), is een paar met de handtekeningen van alle spelers in het Chicago Bulls team onder leiding van Michael Jordan dat in 1993 de NBA-finale won.

Mick zei dat hij van plan is om de lening binnen 2 maanden terug te betalen en zijn geliefde collectie in ontvangst te nemen.

Add new comment

Suggestie

Een overgang van een anonieme arbeider naar een overnachting waar je van droo...