Gemiddelde inwoner van Beijing leest gemiddeld 9 boeken

lezen, boeken, china, beijing

De gemiddelde inwoner van Beijing leest negen boeken in 2014, dat is een stijging van 17,13% als je het vergelijkt met 2013, volgens het onderzoek wat was uitgevoerd door het gemeentelijk bureau voor de pres, publicatie, radio, film en TV.

Volgens de enquête gaf ruim 91,6% van de bewoners van Beijing aan dat zei in 2014 meer lazen dan het nationale gemiddelde van 78,6%. Gezondheid, literatuur en het nieuws waren de drie meest gekozen onderwerpen. Het onderzoek was uitgevoerd door bewoners van Beijing tussen de 7 en 70 jaar. Meer dan 6000 mensen deden mee aan het onderzoek, volgens het bureau.

China staat voor een lees-crisis, met meer dan de 50% van de mensen die waren ondervraagd toegaven dat ze vonden dat ze veel te weinig lezen en alleen maar 20% van alle mensen die waren ondervraagd waren tevreden met de hoeveelheid boeken die ze lazen.

Volgens Xu Shengguo (hoofd van de Chinese Academy voor pres en publicatie) lag het percentage lezers vorig jaar rond de 78,6% dat houdt in het lezen van boeken, kranten en online lezen. En daartegen over staat er weer een groep van 21,4% die nooit wat leest.

Xu zei tegen de media dat de academie sinds 2005 een jaarlijks onderzoek hield over de hoeveelheid boeken die de Chinese bevolking zou lezen, uit al die jaren onderzoek kwam naar boven dat de gemiddelde inwoner tussen de 4,5 en 4,7 boeken gemiddeld las tussen 2005 en 2014.

Vorig jaar las de Chinese bevolking alleen maar 4,56 boeken gemiddeld, dit in vergelijking met de 12 boeken die men las in Frankrijk, 11 in Zuid-Korea en 7 in de Verenigde Staten. Hierbij komt ook nog eens kijken dat meer dan 40% van de Chinese bevolking minder dan één boek leest door het hele jaar heen buiten schoolboeken om.

Gesponsord door het gemeentelijke bureau voor de pres, publicatie, radio, film en TV is er een nieuw initiatief gestart voor alle lezers. Het initiatief heet het ‘’Leading Reader project’’ en het is de bedoeling dat docenten, studenten en boekwinkel eigenaren proberen het lezen door het hele land te sponsoren.

Tijdens de eerste editie waren er over 150 studenten aanwezig, daar kregen de studenten lezingen van bekende Aziatische schrijvers, de directeur van het gemeentelijk bureau voor de pres, publicatie, radio, film en TV.

Categorie: 

Suggestie

Een overgang van een anonieme arbeider naar een overnachting waar je van droo...