Een paar chinese gewoontes op een rijtje

Elk land heeft natuurlijk zijn eigen gewoontes en voor diegenen die Chinese gewoontes niet kennen. Zijn hier een paar tips over sommige Chinese gebruiken.

1.We kennen allemaal wel het gezegde “Going Dutch” dan word de rekening met ze alle gesplitst.  “Going Chinese” is dan ook heel anders, als iemand je uitnodigt gaan ze er ook vanuit dat diegene die je uitnodigt betaald voor iedereen.  Je hoeft dan ook geen moeite te doen om alsnog te betalen, het beste wat je kan doen is bedanken en hem de volgende keer uitnodigen.

2.In de meeste landen is het zo als iemand wat aardigs voor je doet zoals je mee uiteten nemen, dat je die persoon bedankt. In China is dat echter helemaal niet normaal   en als je het dan ook zegt zou die persoon aan wie je het zegt meestal wel doen alsof  die je niet hoort.

3.Het is algemeen dat ze in China hele andere dingen eten als westerse landen zoals kippenvoeten of een varkensstaart, Zij weten zelf ook dat hun eten anders is dan het meeste andere eten. Als je dan "wo chi bu guan" zegt, wat betekent dat je niet gewend dat te eten en zullen ze je ook niet raar aankijken.

4.In China weet vrijwel niemand waar iets is zoals een straat of een bepaalde winkel, als je dan ook de weg vraagt zullen ze je altijd proberen te helpen ook al zeggen ze maar wat en dat is juist goed bedoeld. Neem dan ook altijd voor dat je echt op pad gaat iets mee waarmee je de weg kan vinden.

5.In China is het niet normaal om over je religie, politieke keuzes of over je voetbalclub te praten, als je diegene nog maar net kent. Vooral Taiwan, Tibet en Tiananmen Square zijn gevoelige onderwerpen. Het is dan ook maar beter als je zegt “ik weet het niet” als iemand wat vraagt. 

Categorie: 

Add new comment

Suggestie

China's eerste vrouwelijke astronaut is een moeder geworden en ondergaat nu t...