Chinese toeristen naar Thailand

Het ministerie biedt reizigers meer informatie over de normale gang van zaken in het land.

Thailand verwacht dit jaar 6 miljoen Chinese toeristen te mogen ontvangen, een stijging van bijna 30 procent ten opzichte van vorig jaar, ondanks de recente berichten over het ongepast gedrag van Chinese toeristen.

China is de grootste stroom met toeristen voor Thailand. Vorig jaar bezochten 4,62 miljoen Chinezen Thailand, goed voor 18,7 procent van alle internationale inkomsten met een omzet van 188.000.000.000 baht ($ 5800000000).

De toeristen werden ook beboet voor ongepast gedrag op openbare plaatsen in Thailand, zoals tempels en toiletten.

Voordat het grote aantal Chinese Thailand bezocht, zo’n tien jaar geleden, had Thailand al een lijst gemaakt met wat 'wel en niet' mag voor de westerse landen vanwege hun ongepaste acties. De eerste keer kunnen reizigers niet altijd de lokale cultuur en gewoonten begrijpen.

Volgens de minister wilt de Thaise regering meer reisinformatie bieden aan Chinese toeristen, vooral bezoekers die voor de eerste keer naar Thailand komen, met brochures en video's.

Recreatie plekken zoals de Grand Palace in Bankok  zijn nog steeds het belangrijkste doel van de Chinese tours, maar shopping trips en medische rondleidingen zijø   ook populair geworden in de afgelopen jaren.

Chinese shoppers zijn goed voor Thaise economische ontwikkeling. Ze maken deel uit van de consumenten in Thailand. Thailand wilt niet dat de inkomsten van de  toeristen alleen maar uit gaan naar hotel en restaurant eigenaren.  Zij hopen dat alle mensen in het bedrijfsleven van de toeristen kunnen profiteren.

Er is een onderhandeling bezig over het bouwen van een spoorlijn tussen China en Thailand, Kobkarn geloofde dat het een sterke impuls aan de toeristische sector zal toevoegen.

Verkeer is erg belangrijk voor Thailands toeristische sector, en de trein kan een ander cruciale wijze van vervoer voor mensen die reizen in Thailand worden. Thailand heeft een aantal internationale luchthavens in de grote steden. Maar met de trein, kunnen Chinese toeristen in staat zijn om Thailand bezichtigen op een andere wijze.  

Categorie: 

Suggestie

Dailan Wanda Group, eigendom van China's rijskte man Wang Jianlin, zei vandaa...