China heeft Japan ingehaald door het 2e rijkste land te worden

China, Japan, Welvaart,

Op 14 oktober heeft de bank Credit Suisse een internationaal welvaart rapport naar buiten uitgebracht en daarin wordt aangegeven dat China dit jaar boven Japan is geëindigd door het 2meest welvarende land te worden van de wereld achter Amerika natuurlijk. En in toevoeging hiervan werd er ook aangetoond dat China de grootste middel klasse heeft van de wereld met ruim 109.000.000 mensen.

In een ander rapport van Reuters New Agency is ook aangetoond dat volgens de waarde van de valuta van dezelfde periode is gebruikt. De totale waarde van de welvaart van de wereld ook was gedaald met 12.4 triljoen wat de totale welvaart 250 triljoen maakte, een daling van 4,7%. Dit komt door de Amerikaanse dollar die een grote invloed heeft op andere grote valuta’s in de wereld.

Zo werd ook duidelijk uit het rapport (een onderzoek dat was afgelegd per land)dat onder de drie rijkste landen, Amerika (85.9 triljoen USD), China (22.8 triljoen USD) en Japan (19.8 triljoen USD) vielen. Dit jaar wist China dus de 2e plaats te veroveren, een plaats die voorheen voor Japan was. De grootste reden hier voor was de ongunstige voortgang van de wisselkoers van de Japanners en dit leed uiteindelijk ook tot een daling van 15% van de welvaart in Japan.

In tegenstelling tot Japan kende  de marktkapitalisatie  van China een groei van wel 150% dit afgelopen jaar, alhoewel dit wel minder effect had op het gemiddelde welvaart van de huishoudens dan verwacht.  Dit komt  doordat het financiële activa in China maar geld voor maar de helft van alle huishoudens welvaart en voor de aandelen geld het alleen voor een heel selecte groep van alle huishoudens.

In Juni werd de Chinese markt flink op zijn kop gezet door de negatieve invloeden van de daling van de gemiddelde welvaart onder alle huishoudens, al wordt er verwacht dat dit in het aankomende jaar drastisch gaat veranderen.

Uit het rapport kwam ook de verwachting dat tegen 2020 China’s totale welvaart gaat  stijgen met ruim 36 triljoen USD. Dit zou 10.4% zijn van de verwachtte totale welvaart van de wereld van 345 triljoen, zo wordt er ook verwacht dat China de 2e plaats nog een paar jaren zal blijven bezetten.

Daarnaast kwam werd er ook bekend gemaakt dat de middel klasse wereldwijd is gegroeid van 525 triljoen in 2000 naar 664 triljoen in 2015, deze groep is rond de 14% van de totale wereld bevolking.  Voor dit onderzoek werden de Amerikaanse richtlijnen gebruikt voor het definiëren van de middel klasse. In Amerika is een volwassene die tussen de 50.000 en 500.000 in welvaart heeft, daarnaast zijn ook de resultaten gebruikt van de verwachte koopkracht van de wereld gebruikt van het IMF Flat Value Series.

Categorie: 

Suggestie

China zal aanstaande zaterdag zeven vrijhandelszones lanceren, waaronder voor...