Belastingverlaging kleine bedrijven

Nieuwe belastingverlagingen om economische dynamiek aan te sporen werden goedgekeurd op de vergadering van de Raad van State door premier Li Keqiang. Sommige stimuleringsmaatregelen op het gebied van pilootbelasting worden uitgebreid en de belasting over de toegevoegde waarde wordt geconsolideerd.

Zij zijn de eerste fiscale prikkels sinds de twee sessies wetgevende en adviesbijeenkomsten, "en zij moeten tijdig ten uitvoer worden gelegd," legde Li op.

De belastingdruk op bedrijven zal worden verlaagd met ongeveer 350 miljard yuan (50 miljard euro), een doelstelling in het jaarverslag van de regering in maart. De overheid zal belastingstructuren verder stroomlijnen in het kader van een platter en transparanter belastingstelsel.

Li beloofde de bedrijfsbelasting en de kosten van internet, elektriciteit en logistiek te verminderen met ongeveer 1 biljoen yuan.

De pogingen van China om de financiële lasten voor bedrijven te verlichten gaan van start. Vrijgegeven cijfers hebben laten zien dat het nationale bbp het eerste kwartaal met 6,9 procent gegroeid is.

Li is van plan om onnodige nontaxheffingen voor bedrijven met een grotere concurrentiepositie te laten vallen.

Categorie: 

Suggestie

Miljardair Warren Buffett is met zijn 9,3% aandelen aan Coca Cola (ter waarde...