Astronaute moeder

China's eerste vrouwelijke astronaut is moeder geworden en traint al hard voor haar volgende missie, volgens de Chinese media.

Liu Yang, die deelnam aan de Shenzhou IX missie in juni 2012, heeft dinsdag bevestigde dat ze is bevallen. Ze heeft deelgenomen aan een prijsuitreiking in Beijing voor de families van de leden die in het leger zitten, liet Global Times weten.

Over haar gezin heeft ze niks vrijgelaten, maar wel vertelde ze dat ze blijft trainen om zich klaar te maken voor haar volgende missie.

Liu is de enige plaatsvervanger van het Nationale Volkscongres van de 21 astronauten.

China besloot om twee vrouwelijke astronauten in de vroege jaren van 2000 te selecteren, deskundigen wilden getrouwde moeders kiezen.

Een andere overweging die niet openlijk werd besproken was dat er opgelet moet worden over de mogelijke effecten van straling in de ruimte bij de vruchtbaarheid van vrouwen, maar er is geen bewijs dat het mogelijke schade veroorzaakt.

"Gezien het feit dat veel vrouwelijke astronauten op een vreemde manier/plaats zijn bevallen zijn de kinderen heel gezond na terug komst op aarde, er hoeft geen zorgen gemaakt te worden over de gezondheid of de vruchtbaarheid van een astronaute."

Suggestie

In 2000 verloor de toen 4-jarige Qian Hongyan haar benen in een autoongeluk....