10,9 miljard yuan aan belasting

De online winkelketen Alibaba is uitgegroeid tot China's meest belasting betalende Internet firma. De firma heeft vorig jaar maar liefst  10,9 miljard yuan ($ 1760000000) aan belastingen moeten betalen.

Li Qiang, gouverneur van de provincie Zhejiang, waar het kantoor van Alibaba staat, zei dat de firma " vorig jaar een enorme bijdrage aan de belastinginkomsten heeft moeten betalen. Het af te dragen bedrag kwam neer op gemiddeld zo’n 30 miljoen yuan per dag".

De omzet van 's werelds grootste e-commerce platform steeg met 40 procent tot 26180000000 yuan in het vierde kwartaal van vorig jaar, volgens een rapport van het bedrijf.

De aandelen stegen licht met 0,4 procent en sloot op $ 82,2 op maandag.

Top van de competitie

Jack Ma Yun, executive chairman en CEO van Alibaba Group, werd benoemd als de vierde rijkste Chinees, met een totale netto-inventariswaarde van $ 22.700.000.000, volgens een ranglijst samengesteld door Forbes China.

Volgens de lijst werden Hong Kong tycoons Li Ka-shing van Cheung Kong Groep en Lee Shau Kee van Henderson Land Development geplaatst in de top twee rijkste Chinezen, gevolgd door Wanda Group Wang Jianlin.

BAT CEO's, Pony Ma Huateng van Tecent, Robin Li Yanhong van Baidu, samen met Ma Yun, staan allemaal in de top 10 lijst.

Suggestie

Tiens groep heeft meer dan de helft van haar personeel getrakteerd op een vie...