In tegenstelling tot het succes vorig jaar dat...
Jiangsu Keuken, genaamd Su Keuken voor een kortere benaming, is afkomstig van de inheemse kookstijlen van de Zuid-Chinese provincie Jiangsu. Het heeft een frisse smaak, met een gematigde zout en zoetheid, die dik is zonder vet, en licht zonder zijn dun. Ondertussen legt de nadruk op het maken van soep en behoud van de oorspronkelijke smaak van de ingrediënten. Ooit was het de tweede grootste keuken tussen de oude Chinese koninklijke keukens, en maakt een groot deel uit van de staat banket in China.
Su keuken bestaat uit zes stijlen: Nanjing Stijl, Yangzhou Stijl, Suzhou Stijl, Huai'an Keuken, Xuzhou keuken en Haizhou Keuken. Onder hen Nanjing Stijl, Suzhou stijl en Yangzhou Stijl zijn de meest opvallende.
Nanjing Style is beroemd om zijn fijne snijtechnieken, waardoor de gerechten niet alleen prima smaken, maar er ook zeer delicaat en goed uitzien. Het beschikt over versheid, geur, knapperigheid en tederheid. Suzhou Keuken neigt zoete smaak te zijn en blinkt uit in het gebruik van groenten van de vier seizoenen, zoetwater vis en zeevruchten. Yangzhou Style, wat in het verleden Huai-Yang-stijl is genoemd, staat bekend om zijn fijne snijtechnieken, perfecte timing, frisse kleuren en originele ontwerp.
Su keuken worden gerechten met nauwkeurige materiaalkeuze en een nauwkeurig koken bereid. Het vereist prachtige en nauwkeurig koken. Er is een excellentie in kookmethodes zoals stoven, sudderen, bakken op een laag vuurtje, opwarmen, stomen, sauteren, roerbakken, en behendig smoren in de modder en het bakken op vorken.
Met de Yangtze-rivier die door het en een kust aan de Gele Zee, de provincie Jiangsu is overvloedig aanwezig in zoetwater vis en zeevruchten, die de belangrijkste ingrediënten van Su Keuken bevatten. Deskundigen in Jiangsu hebben bij het koken vis met verschillende kooktechnieken voor ongeveer tweeduizend jaar bestudeerd. De Su Keuken heeft een voorliefde voor eend gerechten tentoongesteld sinds ongeveer duizend jaar geleden. Een rijke verscheidenheid aan lokale groenten worden veel gebruikt in de Su Keuken, waaronder Watershield (of Brasenia) uit Taihu (Tai Lake), lotus, Chinese kastanje, winter bamboe, water bamboe en waterkastanjes.