Zhejiang keuken

Zhejiang keuken, genaamd Zhe gerechten voor de kortere benaming, is afkomstig uit Zuid-Chinese provincie Zhejiang. Het is beroemd vanwege zijn zachte, maar toch niet vettige, smaak.

Het bestaat uit drie grote stijlen, namelijk Hangzhou stijl, Ningbo stijl en Shaoxing stijl. Onder hen, Hangzhou stijl is de meest opvallende. Het heeft een goede smaak, evenals delicate uiterlijk. Het vereist expertise in de kooktechnieken van snel bakken, wokken, braden en frituren en beschikt over helderheid, versheid, tederheid, wellustig en zuiverheid. Naast zeevruchten en zoetwatervissen, Hangzhou stijl vertoont een voorliefde voor bamboe wortels. Ongeveer de helft van de gerechten op een Hangzhou menu bevatten bamboe wortels, die een inschrijving element toe voegen aan het voedsel. Ningbo koks zijn bijzonder vaardig in het maken van zeevruchten. De bekendste Ningbo kooktechnieken zijn: stoven, bakken en stomen. De smaak is matig in frisheid en zout. Specialiteiten van Ningbo chefs 'zijn het maken van vers, mals en zacht gerechten. De nadruk wordt gelegd op zijn oorspronkelijke smaak. Shaoxing stijl is geurig, fris, zacht en kleverig, met dikke soep en pure smaak sensatie. Shaoxing stijl is gespecialiseerd in pluimvee en zoetwatervissen.

Provincie Zhejiang, gelegen aan de Yangtze River Delta, is het beroemdste "land van melk en honing" in China. Met behulp van het rijke assortiment van lokale ingrediënten, Zhe keuken heeft een uitgebreide selectie van materialen en een exact aan deze materialen. De nadruk wordt gelegd op het seizoen en de verscheidenheid van de belangrijkste ingrediënten. De keuze van de aanvullende ingrediënten en kruiden zijn bedoeld om bekendheid te geven aan de belangrijkste ingrediënten, het versterken van frisheid en geur en zich te ontdoen van de geur van vis en vettigheid. De meeste nadruk wordt gelegd op matiging van de duur en de mate van zowel de keuken als smaakmaker.