Sichuan keuken

Sichuan eten is het meest wijd geserveerde keuken in China. De gerechten van de Sichuan keuken zijn het meest beroemd voor hun hete en gekruide eten. Een uitstekende facet van Sichuan gerechten is de delicate gebruik van chili en peper. De ingredienten die zijn gebruikt zijn geweldig in varieteit, inclusief gevogelte, varken, vlees, vis, groenten en tofu. De methoden van koken varieren volgens de textuur is verplicht. Snel fituren is de meest wijd gebruikte kook methode.

Sichuan eten wint universele lof voor z'n heetheid, zuurheid en verdoving in produceren, wat zeldzaam is in regionale keukens. Deze samen sommen de unieke smaak op van de Chuan keuken die van een goeie reputatie geniet als keuken dat ''een gerecht met een smaak een een honderd gerechten met een honderd smaken''. Z'n kook methoden omvatten bakken, sauteren, droog sauteren en stomen. De Chuan keuken heeft goeie combinaties van smaken en heeft vaak dikke jus.

Hoewel, de Chuan keuken geserveerd wordt bij elke hoek van de wereld, is de meest authenthieke Sichuan eten nog steeds te vinden in zijn thuissteden: Chengdu en Chongqing.