Kantonese keuken

Kantonese keuken, ook wel bekend als ''Yue Cuisine'' is de culinaire stijl van Guangdang Province, wat Canton werd genoemd toen de Wade-Giles romanisering in gebruik was. Deze particuliere type Chinese eten is populair geworden door Chinese restaurants rondom de wereld en de meeste waren ook van Kantonese oorsprong.

Guangdong gerechten zijn gekenmerkt door hun tendere en licht zoete smaak. Sausen zijn een cruciale kruiderij in de Guangdong keuken. Klassieke Kantonese sausen zijn licht en zacht. De meest wijd gebruikte saus in Guangdong omvatten: hoisin saus, oester saus, pruimensaus en zoete en zoete saus. Andere ingredienten populair in de Guangdong kuiken omvatten lente-uitjes, suiker, zout, sojaboon producten, rijstwijn, maiszetmeel, azijn en sesamolie. Knoflook is altijd zwaar gebruikt in een paar gerechten, vooral in de interne organen, zoals ingewanden. kunnen onaangename geuren aanstoten. Ginger, chili peper, fice- spice poeder, gepoederde witte peper, steranijs en een paar andere kruiden worden gebruikt, maar vaak spaarzaam.

De grondstoffen voor de Guangdong keuken zijn heel erg overvloedig. ''De Chinese eten alles met vier benen, behalve tafels, en alles dat vliegt behalve vliegtuigen.'' is de meest geschikte expressie van de ontelbare varieteit van Guangdong eten. Dingen dat nauwelijks gegeten worden of nauwelijks worden gezien op Westerse tafels wordt in het algemeen gebruikt in Guanghong gerechten. Slang, kat en schubdieren (geschubde miereneters) worden door de Kantonezen bescouwd als het meest heerlijke eten.

In tegenstelling tot de snel gebakken kokende methode van de Sichuan gerechten, verkiezen de Guangdong mensen om hen eten te smoren, stoven en bakken. Deze kook methodes doelen op het bewaren van de smaken van de gerechten.