Fujian keuken

Min keuken, ook wel Fujian keuken genoemd, is ontstaan in de Zuid-Chinese provincie Fujian. Min keuken is zo’n 5000 jaar geleden ontstaan. Het bestaat uit drie stijlen, namelijk Fuzhou stijl, die meestal licht smaakt in vergelijking met andere stijlen, vaak met een gemengde zoete en zure smaak; Westerse Fujian stijl, met licht gekruide aroma van mosterd en peper; en de Zuid-Fujian stijl, die heel gekruid ​​en zoet smaakt.

De drie opvallendste kenmerken van Min keuken zijn: het gebruik van ingrediënten uit de bergen en de zeeën, een specialisme in het soep maken en expertise in het toepassen van verschillende soorten kruiden. Door de vele mogelijkheden bij Fujian’s is de Fujian keuken rijk is aan hoogwaardige ingrediënten, met belang voor ingrediënten uit de bergen en de zee.

Min keuken besteedt veel aandacht aan het gebruik van soep. Er gaan een gezegde In de regio's: "Het is onaanvaardbaar om voor een maaltijd geen soep te hebben". Mensen uit Fujian gebruiken verschillende soorten sauzen en specerijen om de smaken zout, zoet, zuur en pittig te creëren. Zoute smaakmakers behoren tot garnalen saus, garnalen olie en sojasaus; zure kruiden bevatten witte azijn en Qiaotou (een groente vergelijkbaar met groene ui en knoflook); zoete kruiden bevatten bruine suiker en kristalsuiker; welriekende smaak omvatten bruine suiker, gekruid poeder, anijs en cassia schors; en pittige kruiden bevatten peper en mosterd.

De kook technieken van de Fujian keuken zijn: pan-bakken, frituren, koken, bakken, stoven, mengen, sauteren met wijn, stoven in jus, grillen, koken met rode rijstwijn, sudderen, roerbakken, roken, stoven en zouten. Maar de meest karakteristieke manier van koken is met rode rijstwijn, waaronder roerbakken met rode rijstwijn, en bakken met rode rijstwijn, snel-bakken met rode rijstwijn en frituren met rode rijstwijn. De "drunken" (gekookt in wijn) gerechten zijn worden het meest gekozen in de provincie Fujian en zeer beroemd in heel China.