Particulier gefinancieerd ruimtecentrum project

ruimtevaard

Afgelopen maandag 25/04/2017 is het eerste commerciële ruimtevaartcentrum van China in Wuhan, de hoofdstad van de provincie Hubei vertrokken.

Wuhan National Space Industry Base wil ten minste 100 bedrijven die betrokken zijn bij de ruimtevaartindustrie voor 2020 aantrekken en 30 miljard yuan ($ 4,36 miljard) in het jaarlijkse bruto product genereren,  aldus China Aerospace Science And Industry Corp, de belangrijkste investeerder. Het centrum zal 68,8 vierkante kilometer bezetten in de wijk Xinzhou.

Expace Technology, een dochteronderneming van CASIC die commerciële lanceringsdiensten aanbiedt, zal 1,7 miljard yuan investeren om productie- en assemblage-installaties te bouwen voor raketten voor de vaste brandstof van commerciële lanceringen. Het bedrijf verwacht elk jaar ongeveer 20 raketten te maken.

In China betekent een commerciële lancering meestal een ruimtelancering die wordt gefinancierd door een andere entiteit dan de Chinese regering of de militairen.

De CASIC Second Academy zal 300 miljoen yuan investeren om een ​​onderzoeks-, ontwikkelings- en fabricagecomplex in het centrum te bouwen om kleine satellieten te maken. CASIC heeft gezegd dat voor het einde van 2025, 156 kleine communicatiesatellieten zal afschieten in een lage baan om de aarde, op een hoogte van 160 tot 2000 km. Ze zouden een wereldwijd netwerk vormen.

Maandag was de tweede China Space Day. Op 24 april 1970 lanceerde China zijn eerste satelliet, Dongfanghong 1.

Categorie: 

Suggestie

Miljardair Warren Buffett is met zijn 9,3% aandelen aan Coca Cola (ter waarde...